Кулинарни рецепти » Юфка по японски

 Юфка по японски

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г юфка
· 3 стръка пресен лук
· 4 сушени гъби
· 250 г пилешко месо
· 4 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
· 1/3 ч.ч. соев сос
· 1/3 ч.ч. портокалов сок
· 2 ч.л. захар
· 4 яйца
· сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме юфката до омекване, прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода. Оставяме я на топло.

Накисваме гъбите във вода, за да омекнат и ги разполовяваме. Нарязваме на едро 2 стръка лук. От бульона, соевия сос, портокаловия сок и пилешкото сваряваме супа.

Разпределяме юфката в четири гювечета. Във всяко слагаме от лука, гъбите, яйце, заливаме с пилешката супа, захлупваме и готвим, докато омекнат зеленчуците. Преди сервиране наръсваме всяка порция с червен пипер и ситно нарязания останал лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало